Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik vlade rs-a

Višković kaže “bol je bol”, rekao i da nije bitna boja marame

dodik višković deficit
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL/ Arhiva
Radovan Viković i Milorad Dodik

Ističe da se mora odati pijetet gdje god da su bile žrtve i ko god da je pretrpio žrtve

Nakon što se u Prijedoru pojavila fotografija žene s djecom koja se emitovala tokom govora predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika na obilježavanju „Oluje“, u javnosti se pojavila bura reakcija i komentara osude s obzirom da je riječ o ženi koja je protjerana iz Žepe 1995. godine.

Tom prilikom oglasio se i premijer RS Radovan Višković koji je izjavio da je obilježavanje 28 godina od Pogroma “Oluja” proteklo dostojanstveno i civilizacijski, a da sada iz Sarajeva pokušavaju to da omalovaže isticanjem da se “tamo potkrala neka fotografija”.

– Očito niko od njih nije slušao riječi Njegove svetosti patrijarha srpskog koji je rekao suza je suza, bol je bol, bez obzira da li došla od majke u bijeloj ili crnoj marami, dijete je dijete i mi to moramo što prije shvatiti, rekao je Višković.

Ističe da se mora odati pijetet gdje god da su bile žrtve i ko god da je pretrpio žrtve.

On je rekao da je u Hrvatskoj, koja je sada članica EU, bilo „etničko čišćenje jednog naroda i da u toj zemlji sada skoro i da nema Srba“.

– Nažalost, mi Srbi moramo da ponavljamo skoro na svakom mjestu da ni za jedan od takvih i sličnih zločina gdje su Srbi stradali niko nije odgovarao ili je ta odgovornost bila na nivou cifara koje su u odnosu na ono na šta su presuđeni Srbi skoro zanemariva – rekao je Višković.

Smatra da se i na taj način pokušava “kreirati nova historija”.