Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Entitetski premijer

Višković: Ključni prioritet bolji standard svih građana i privredni razvoj

amb svedske 11042019_445381272

Također, istakao je da su opredjeljenja da se kroz povećane aktivnosti s projektima u okviru razvojne podrške i saradnje nastavi i u budućem periodu

Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković upoznao je danas ambasadora Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga s mjerama i ciljevima koje su predviđeni Programom ekonomskih reformi, istakavši da je stvaranje uslova za unapređenje standarda svih građana i privredni razvoj među ključnim prioritetima rada entitetske vlade.

Ambasador Hagelberg predstavio je programe i projekte koje ambasada Švedske u BiH podržava i sprovodi, s naglaskom na razvojnu pomoć koja se odnosi na ekonomsku podršku, unapređenje životne sredine, te doprinose u procesu evropskih integracija.

Također, istakao je da su opredjeljenja da se kroz povećane aktivnosti s projektima u okviru razvojne podrške i saradnje nastavi i u budućem periodu.

-Premijer Višković je istakao jasnu opredijeljenost institucija tog bh.entiteta u procesu evropskih integracija, a što je vidljivo kroz sve aktivnosti koje Vlada RS među prvima u BiH sprovodi i ispunjava, saopćeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.