BiH

Premijer najavio

Višković: RS će donirati vakcine FBiH

19/07/2021

Višković je rekao da će Republika Srpska načelno prihvatiti donaciju vakcina iz Azerbejdžana, te da će cijeli kontingent biti ustupljen FBiH

Republika Srpska će određeni broj vakcina donirati Medicinskom fakultetu u Tuzli i Domu zdravlja u Mostaru, te prije svega lokalnim zajednicama u Federaciji BiH (FBiH) u kojima žive Srbi.

Rekao je ovo danas premijer RS- Radovan Višković, prilikom dočeka kontingenta od 290.000 doza vakcina protiv virusa korona. Od navedenog broja vakcina koje su danas stigle u RS, 240.000 su kineske Sinopharm, a 50.000 sputnik v.

Višković je rekao da će Republika Srpska načelno prihvatiti donaciju vakcina iz Azerbejdžana, te da će cijeli kontingent biti ustupljen FBiH, kako bi RS pokazala soldarnost, da u tom entitetu bude vakcinisan što veći broj građana.

Višković je pozvao građane Republike Srpske, bez obzira na dob i pol, da iskoriste svoje zakonsko pravo i da se vakcinišu jer je to, kako je naglasio, jedini način zaštite i borbe protiv virusa korona.

On je naglasio da je do sada u Republiku Srpsku, bez ove pošiljke, stiglo oko 580.000 doza, te dodao da se narednih dana očekuje još donacija.

“Narednih dana trebalo bi da stigne i 50.000 doza ruske vakcine sputnik v, druga doza, čime bi RS imala više od milion vakcina, što znači da bi u nekom narednom periodu moglo da se vakciniše 50 odsto građana”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.