Visočka načelnica Amra Babić stala uz radnike KTK Visoko

ktk-visoko

Danas je u Velikoj sali Općine Visoko načelnica Amra Babić u prisustvu općinske pravobraniteljice Meline Hodžić-Travančić i direktora KTK Visoko d.d. Visoko Senada Bilalovića održala sastanak zajedno sa velikim brojem radnika ovog preduzeća.

Razgovaralo se o stvaranju preduvjeta za penzionisanje 74 radnika koji su već stekli uslove za penzionisanje, kao i za 70 radnika koji u ovoj godini stiču pravo na penzionisanje, ali i o radno-pravnom statusu ostalih 99 radnika.

Prilikom razgovora dogovoreno je da se uputi “Zahtjev za obezbjeđenje uvjeta za penzionisanje 150 radnika KTK Visoko d.d.Visoko” i to Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnom zavodu PIO/MIO, Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine, a koji bi trebali u narednom periodu da riješe iste.

Zahtjev su zajednički uputili načelnica Babić, pravobraniteljica Hodžić-Travančić, direktor Bilalović, zatim predstavnici sindikata i penzionera preduzeća, kao i prisutni radnici.

“Kao i do sada i ubuduće ću činiti sve da se ovaj problem radnika KTK Visoko riješi u njihovu korist. U periodu koji je pred nama nastojat ću organizirati zajednički sastanak sa premijerom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem, a u cilju konačnog rješavanja pitanja radnika i završetka dugogodišnje agonije u kojoj se nalaze”, kazala je nakon sastanka načelnica Babić.

Direktor Senad Bilalović predočio je radnicima sudsko izvršenje na osnovu kojeg je izvršena posljednja prodaja objekata KTK u Prijekom te pročitao imena radnika koji su to sudsko izvršenje pokrenuli.