BiH

Visoki predstavnik pozdravio usvajanje reformske agende

28/07/2015

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se pridružio ostalima u Evropskoj uniji i široj međunarodnoj zajednici, pozdravljajući usvajanje reformske agende za Bosnu i Hercegovinu od Vijeća ministara BiH, Vlade RS i Vlade FBiH.

– Reformska agenda je usvojena i sada je pred BiH nova faza, a to je provedba onoga što je dogovoreno. Ono što sada trebamo vidjeti kod bosanskohercegovačkih partnera je napredak u provođenju agende. Ovo je faza u kojoj se uski politički interesi moraju gurnuti u stranu zbog viših interesa zemlje i njenih građana. Moramo vidjeti novi način vođenja politike, usmjeren ka konkretnim rezultatima. Jasan interes građana je da se pokrene ekonomija, otvore nova radna mjesta i krene naprijed na evroatlantskom putu. Politički predstavnici to duguju građanima – rekao je visoki predstavnik.

Međunarodna zajednica je spremna podržati reformsku agendu.

– Naša zajednička vizija ostaje reintegrirana, funkcionalna i prosperitetna Bosna i Hercegovina, država koja radi u interesu njenih građana i u potpunosti je uključena u evropsku porodicu – istakao je Inzko, saopćeno je iz OHR-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.