BiH

potpisan sporazum

Vlada BPK ustupila prostorije OSA-i na period od 30 godina

09/03/2021

Riječ je o bišim prostorijama Uprave za inspekcijske poslove BPK-a u neposrednoj blizini administrativne zgrade Vlade BPK, koje su, prema potpisanom sporazumu, državnoj agenciji dodjeljene na period od 30 godina, bez naknade

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić danas su potpisali sporazum o ustupanju prostorija u vlasništvu ovog kantona Obavještajno-sigurnosnoj agenciji.

Riječ je o bišim prostorijama Uprave za inspekcijske poslove BPK-a u neposrednoj blizini administrativne zgrade Vlade BPK, koje su, prema potpisanom sporazumu, državnoj agenciji dodjeljene na period od 30 godina, bez naknade.

“Nama je jako drago što će jedna respektabilna državna agencija biti na području BPK-a. Mi smo u današnjim razgovorima otišli i korak dalje, tako što smo razgovarali da se u narednom periodu nađe način da se određene prostorije obezbjede i za potrebe Federalne uprave policije kada je u pitanju BPK-a. Ovo je veoma bitno, prije svega iz sigurnosnih i bezbjednosnih razloga”, izjavila je premijerka Obuća.

Nakon potpisivanja sporazuma uprličen je i obilazak prostorija koje, kako je istaknuto, u potpunosti zadovoljavaju potrebe Obavještajno sigurnosne agencije BiH, a u narednom period bit će izvršena dodatna adaptacija i rekonstrukcija objekta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.