Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

više nema dileme

Vlada FBiH dala saglasnost za razrješenje Nenadića u UO Zavoda Pazarić

vladafbih

Prije nego se pojavila informacija kako će Nenadić najvjerovatnije naslijediti Edina Fortu na mjestu premijera KS, Bakir Izetbegović (SDA), Željko Komšić (DF) i Fahrudin Radončić (SBB) sastali su se jutros u Sarajevu

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, dala saglasnost na Rješenje o razrješenju privremenog člana Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Marija Nenadića, na lični zahtjev, saopćio je Ured za odnose s javnošću BiH.

Time su, po svemu sudeći, potvrđene informacija kako će Nenadić na premijersku funkciju, i to u Kantonu Sarajevo.

Podsjećamo, danas je objavljena informacija kako će kandidat za novog premijera Kantona Sarajevo biti upravo Mario Nenadić, član SBB-a. Prema istim navodima, on će biti zajednički kandidat SDA, SBB-a i DF-a.

Nenadić je u Vladi Kantona Sarajevo, između 2014-2018, ispred SBB-a, bio ministar pravde.

Prije nego se pojavila informacija kako će Nenadić najvjerovatnije naslijediti Edina Fortu na mjestu premijera KS, Bakir Izetbegović (SDA), Željko Komšić (DF) i Fahrudin Radončić (SBB) sastali su se jutros u Sarajevu i postigli dogovor o formiranju vlasti na državnom, Federalnom kao i na nivou Kantona Sarajevo.