Hitna sjednica

Vlada FBiH iskazala spremnost da prihvati donaciju 5.000 vakcina od Srbije

Vlada FBiH je pozvala sve domaće kompanije koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom farmaceutskih proizvoda da se uključe u proces nabavke vakcin

Vlada FBiH je, na inicijativu premijera FBiH, danas održala hitnu telefonsku sjednicu.
Na sjednici je prihvatila informaciju o sastanku održanom na inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojem je, između ostalog, razgovarano o nabavci i isporuci vakcina u Bosni i Hercegovini, saopćeno je.

Federalna vlada je ovlastila premijera FBiH da uputi pismo Vijeću ministara BiH u kojem će iskazati spremnost Vlade FBiH za prihvat 5.000 doza AstraZeneca vakcine, kao donaciju Republike Srbije Bosni i Hercegovini za potrebe Federacije BiH.

Vlada FBiH je pozvala sve domaće kompanije koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom farmaceutskih proizvoda da se uključe u proces nabavke vakcine, odnosno da, u kontaktu sa Zavodom za javno zdravstvo FBiH, razmotre mogućnosti uvoza vakcina za potrebe Federacije BiH.

Federalna vlada danas je zadužila Zavod za javno zdravstvo FBiH da koordinira dalje aktivnosti s kompanijama koje iskažu spremnost uvoza vakcina za potrebe Federacije BiH.