Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada FBiH prodaje imovinu Elektroprivrede BiH u Gracu vrijednu više od milion KM

BiH

Laguna_Gradac_4

Vlada Federacije BiH dala je danas saglasnost Agenciji za privatizaciju u Federaciji BiH (APF) da proda i imovinu iz pasivnog podbilansa JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, površine 368 kvadratnih metara, koja se nalazi u Gradcu u Hrvatskoj, prenosi Patria.

Agencija će imovinu prodavati metodom neposredne pogodbe, a njena cijena je utvrđena po tržišnoj vrijednosti vještačenjem vještaka građevinske struke i iznosi 1.029.477,07 KM.

Prodajna cijena ne može biti niža od 80 posto od procijenjene vrijednosti koju je utvrdio vještak. Poreze i troškove koji proizilaze iz zaključenog kupoprodajnog ugovora u cijelosti će snositi kupac. Nakon što ponudači daju konačne ponude, Vlada FBiH će dati saglasnost na kupoprodajnu cijenu.

Kupoprodajni ugovor, uime Vlade FBiH i uime vlasnika, s kupcem će potpisati direktor APF-a. Novčana sredstva od prodaje ove imovine bit će uplaćena na poseban račun Agencije, a o njihovoj raspodjeli odlučit će Vlada FBiH u skladu s Uredbom o načinu korištenja naplaćenih novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća i banaka.

Inače, na javni poziv APF-a za prodaju nekretnine u Gradcu metodom aukcije nije pristigla niti jedna prijava, saopćeno je iz Vlade.