Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oštra reakcija

Vlada HNK osudila vandalizam u Neumu: Pokušaj nametanja etikete “grad slučaj”

FOTO: Vlasnik/Detektor.ba
Izlog Osmanovićeve radnje

“Ovom prigodom dajemo snažan vjetar u leđa i našim istražnim tijelima odnosno MUP-u i Tužiteljstvu koji će iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi ušli u trag počiniteljima”

Vlada Hercegovačko-neretvanske kantona (HNK) oglasila se u petak priopćenjem za javnost u kojem oštro osuđuje posljednje pojave vandalizma na području općine Neum, počevši od skrnavljenja i lomljenja kamenih križeva u dvorištu Crkve sv. Ante do ispisivanja uvrjedljivih i potpuno neprihvatljivih natpisa na više tamošnjih lokacija.

“Oba ova izgreda imaju za cilj unošenje nemira među žitelje Neuma i skretanje pozornosti na ovaj mirni gradić na našoj obali u krajnje negativnom kontekstu. Bezuvjetno osuđujemo i beskompromisno odbacujemo ove očite pokušaje nametanja etikete ‘grada slučaja’ na Neum, koji je naš istinski turistički biser i u kojemu kantonalna izvršna i zakonodavna vlast vide izniman potencijal koji pomažemo iskoristiti u cijelosti. Ovakvim neprihvatljivim ponašanjem pokušava se zasjeniti snažan angažman mjesnih vlasti, na čelu s načelnikom Draganom Jurkovićem koji, zajedno sa svojim suradnicima, od Neuma želi izgraditi cjelogodišnje turističko odredište i mjesto ugodnoga življenja, u čemu će mu Vlada HNK nastaviti pružati punu potporu.

Ovom prigodom dajemo snažan vjetar u leđa i našim istražnim tijelima odnosno MUP-u i Tužiteljstvu koji će iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi ušli u trag počiniteljima ali i, podizanjem razine sigurnosti, spriječili ponavljanje ovakvih i sličnih nemilih djela kojima u normalnim i civiliziranim sredinama kakav su Neum i HNK nema i ne će biti mjesta”, poručila je predsjednica Vlade HNK Marije Buhač.