BiH

blizu 370.000 KM

Vlada KS odobrila nabavku medicinske opreme za pet javnih zdravstvenih ustanova

17/12/2020

Riječ je o sufinansiranju nabavke medicinske opreme za potrebe JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS u vrijednosti 200.000 KM, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u vrijednosti 80.000 KM, te Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu u vrijednosti 20.000 KM

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici odobrila nabavku medicinske opreme prema iskazanim potrebama pet javnih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač ili suosnivač Kanton Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Riječ je o sufinansiranju nabavke medicinske opreme za potrebe JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS u vrijednosti 200.000 KM, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u vrijednosti 80.000 KM, te Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu u vrijednosti 20.000 KM, navedeno je u saopštenju.

Također će biti finansirana nabavka medicinske opreme u vrijednosti 27.619,02 KM za JU Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, te 40.000 KM za JU Zavod za medicinu rada KS.

Navedena finansijska sredstva izdvojit će se iz budžeta KS.

Vlada je danas dala saglasnost JU Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme inženjera medicinsko-laboratorijske dijagnostike, kao i specijaliste medicine rada na vremenski period do godine, a kako bi se osigurao nesmetan rad ove ustanove.

Također je data saglasnost Javnoj ustanovi “Kantonalni centar za socijalni rad” za prijem dva radnika u radni odnos, na neodređeno vrijeme, i to po jednog “stručnog saradnika – psihologa” u službama socijalne zaštite općina Hadžići i Stari Grad, nakon sporazumnog prestanka radnog odnosa uposlenih na tim radnim mjestima.

Saglasnost za prijem stručnog saradnika-psihologa u radni odnos na određeno vrijeme, do tri mjeseca, data je Kantonalnoj javnoj ustanovi “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba”, a u kojoj trenutno nema angažovanog psihologa.

U procedurama prijema uposlenika navedene ustanove dužne su ispoštovati sve zakonske i podzakonske propise.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.