BiH

primili 600 aplikacija

Vlada KS subvencionira 458 mladih za prvo rješavanje stambenog pitanja

17/01/2020

Ministar smatra da taj projekat treba biti nastavljen i idućih godina, jer će uvijek biti mladih kojima je potrebna ta vrsta pomoći

Vlada Kantona Sarajevo danas je u Domu mladih svačanom dodjelom odluka o dodjeli sredstava realizirala projekat za subvencioniranje prvog rješavanja stambenog pitanja mladih s područja tog kantona.

Po riječima ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damira Filipovića, podijeljene su subvencije za 458 mladih.

– Na početku kada je rađen nacrt budžeta zatekli smo 300.000 KM, što je bilo dovoljno samo za 30 osoba. Vlada je dala zadatak da to moramo riješiti u potpunosti i ovo je prvi put da će biti riješeni svi aplikanti koji su ispunjavali uslove, a ukupno smo primili 600 aplikacija. Na konačnom spisku, koji je realiziran poslije javnog poziva, dodijelili smo subvencije za 458 mladih osoba ili mladih parova. U tom smislu raspoloživa sredstva su 4 miliona i 580 hiljada KM. Svi će dobiti po 10.000 KM – kazao je Filipović.

Ministar smatra da taj projekat treba biti nastavljen i idućih godina, jer će uvijek biti mladih kojima je potrebna ta vrsta pomoći.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.