Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada RS: Odobreno 397.000 KM Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica

BiH

vlada-rs

Vlada Republike Srpske donijela je danas rješenje o davanju saglasnosti Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica za utrošak novčanih sredstava, u iznosu od 397.000 KM.

“Novčana sredstva biće utrošena za: kapitalne grantove za finansiranje povratka u Federaciju BiH – 10.000 KM, kapitalne grantove za finansiranje povratka u RS – 55.000 KM, za projekat: ,'Fond za povratak BiH’ – 50.000 KM, za finansiranje povratka u Federaciju BiH – 62.000 KM, transfere jedinicama lokalne samouprave za finansiranje povratka u RS – 220.000 KM”, navodi se u saopštenju Vlade RS.

Osim toga, Vlada RS utvrdila je Nacrt zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda u RS zbog obezbjeđivanja uslova u kojima će se, u okviru Ustavom zagarantovane slobode kretanja robe i zaštite potrošača, na tržište RS plasirati isključivo bezbjedni proizvodi (tzv. opšti EU zahtjev bezbjednosti) i usklađivanje sa zahtjevima okruženja i Evropske unije u tom pogledu.

Utvrđen je i Nacrt zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a Vlada RS usvojila je Informaciju o realizaciji prvog dijela projekta “Jačanje struktura za osnaživanje i participaciju mladih u BiH” za područje RS. Planirani period realizacije ovog projekta je od 2014. godine do kraja ove godine u Republici Srpskoj i FBiH, a za realizaciju ovog trogodišnjeg projekta Evropska unija je u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava (EIDHR) izdvojila 200.000 eura, od čega 120.000 eura za realizaciju aktivnosti u Republici Srpskoj.

Ministarstvo porodice omladine i sporta projekat je sufinansiralo u iznosu od 12.000 eura, te aktivno učestvovalo u realizaciji, evaluaciji i monitoringu projektnih aktivnosti koje se realizuju na području RS.