BiH

EXBS Program

Vlada SAD-a donirala GPBiH opremu za suzbijanje širenja covida-19

19/04/2021

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić ovom prilikom se zahvalio na doniranoj opremi i dugogodišnjoj podršci koju im Vlada SAD-a pruža, saopćeno je iz GPBiH

U sklopu kontinuirane saradnje i podrške u radu i razvoju Granične policije (GP) BiH, Program kontrole izvoza i sigurnosti granica (EXBS Program) Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, u ponedjeljak je donirao GP-u BiH opremu za suzbijanje širenja covida-19 u vrijednosti od 144.000 maraka, a među ostalim, riječ je o mobilnim stanicama za pranje ruku, tekućim sapunima i ubrusima.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić ovom prilikom se zahvalio na doniranoj opremi i dugogodišnjoj podršci koju im Vlada SAD-a pruža, saopćeno je iz GPBiH.

“Vlada SAD-a nam već 16 godina kontinuirano pruža podršku kroz različite vrste donacija, od specijalističke opreme, zaštitne opreme za vrijeme pandemije, kao i niz organiziranih obuka za policijske službenike Granične policije. Ovim putem još jednom zahvaljujem na izuzetnoj podršci GP-u BiH i na tome što su uvijek otvoreni pomoći kada iskažemo potrebu za tim, ali i što prepoznaju važnost ulaganja u ovu policijsku agenciju”, istaknuo je direktor Galić.

Donirana oprema bit će, kao i dosad, ravnomjerno raspoređena u sve organizacijske jedinice Granične policije BiH, stoji u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.