borba protiv terorizma

Vlada SAD donirala SIPA-i vrijednu informatičku opremu

sipa donacija1 (1)

U periodu od 18. marta do 20.septembra ove godine, u okviru navedenog programa, održano je više obuka iz oblasti borbe protiv terorizma kojima su, osim SIPA-e, prisustvovali i pripadnici FMUP-a, MUP-a RS i Policije Brčko distrikta BiH

U okviru Programa pomoći Ministarstva vanjskih poslova SAD u oblasti borbe protiv terorizma (ATA), Ambasada SAD u BiH donirala je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) specijalnu informatičku opremu koja će se koristiti prilikom istraga i prikupljanja i evidentiranja dokaza u borbi protiv terorizma.

Opremu je uručio ataše za sigurnost u Ambasadi SAD u BiH Filip Nazelrod sa saradnicima, koji su danas posjetili Državnu agenciju za istrage i zaštitu.

– U periodu od 18. marta do 20.septembra ove godine, u okviru navedenog programa, održano je više obuka iz oblasti borbe protiv terorizma kojima su, osim SIPA-e, prisustvovali i pripadnici FMUP-a, MUP-a RS i Policije Brčko distrikta BiH. Polaznicima današnje završne obuke certifikate su uručili direktor SIPA-e Perica Stanić i ataše za sigurnost u Ambasadi SAD u BiH Filip Nazelrod – navode iz SIPA-e.

Direktor Stanić zahvalio je za doniranu opremu. Naglasio je da će donirana oprema i, obukama osposobljeni kadrovi, u značajnoj mjeri doprinijeti efikasnijoj borbi protiv terorizma, a time i povećati efikasnost rada SIPA-e.