Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

za 8.769 zaposlenika

Vlada ZDK isplatila regres za 2023. godinu u iznosu od 616,50 KM

Vlada ZDK
FOTO: Press služba ZDK/Fena
Vlada ZDK

Osim zaposlenih u obrazovanju, policiji, državnih službenika i namještenika u pravosuđu i javnoj upravi, regres je dobilo i 168 uposlenika ustanova kulture

Svim budžetskim korisnicima te zaposlenim u ustanovama kulture, Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona izvršilo je danas isplatu naknade za korištenje godišnjeg odmora, odnosno regresa za 2023. godinu.

Regres je isplaćen za 8.769 zaposlenika kantonalnih organa državne službe i drugih budžetskih organizacija ovog kantona, a, u skladu sa Odlukom Vlade ZDK-a, isplaćeni im je iznos od 616,50 KM. Ukupno je za ovu namjenu izdvojeno 5.035.805,40 KM.

– Osim zaposlenih u obrazovanju, policiji, državnih službenika i namještenika u pravosuđu i javnoj upravi, regres je dobilo i 168 uposlenika ustanova kulture, za što je iz budžeta ovog kantona izdvojeno 103.572 KM – ističu iz Pres službe ZDK-a.

Osnivači ustanova kulture, odnosno Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, lokalnih muzeja te gradskih biblioteka na području tog kantona, su lokalne zajednice, ali se plaće te naknade za topli obrok i regres i za ove zaposlenike isplaćuju iz budžeta ZDK-a.