Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlade FBiH obznanila kako nas misli izvesti na “zelenu granu”

vlada fbih

Akcioni plan Federacije BiH za realizaciju Reformske agende za BiH za period 2015. – 2018. godinu sadrži 51 aktivnost koje bi trebale biti završene do 2018. godine. Nekoliko aktivnosti već je završeno (Zakon o radu, Zakon o unutrašnjem platnom prometu, Zakon o privrednim društvima.

Vlada je za ovaj mjesec planirala povećanje putarina na gorivo u iznosu za 10 feninga po litru. Prihode od povećanja akcize Vlada je planirala usmjeriti za povećanje kreditne sposobnosti Autocesta FBiH.

Vlada je, između ostalog, za ovu godinu planirala da izmjeni Zakon o porezu na dobit, a sebi je zadala rok do oktobra – novembra, a izmjenama zakona je predviđeno ukidanja oslobađanja od poreza na dobit za izvoz te oslobađanje od ovog poreza za reinvestiranje dobiti.

Također, vlada je za period oktobar-decembar, tekuće godine, planirala prodaju kapitala u privrednim društvima sa manjinskim udjelom. Ostvarene prihode od prodaje kapitala u ovim društvima Vlada FBiH planira usmjeriti u smanjenje tekućeg deficita Fonda PIO/MIO.

Pogledajte na fotografijama koje su pred vama šta je Novalićeva vlada planira uraditi u narednom periodu…

vlada fbih plan spasa2

vlada fbih plan spasa7

vlada fbih plan spasa6

vlada fbih plan spasa8

vlada fbih plan spasa4

vlada fbih plan spasa3

vlada fbih plan spasa5