Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vladika Grigorije poručio da svi vjerujemo da je Bog jedan

U Mostaru održana svečana liturgija

U staroj pravoslavnoj crkvi Rođenja Bogorodičina u Mostaru večeras je održana svečana liturgija na brojnim svjetskim jezicima. Večer ljubavi, blagdana Uskrsa po julijanskom kalendaru, u gradu na Neretvi je svojim dolaskom i snažnim porukama mira i ljubavi uveličao vladika Grigorije, javlja Anadolu Agency (AA).

“I večeras smo čitali evanđelje na raznim jezicima, da pokažemo da Hristos hoće da spasi cijeli svijet. U tom smisli pravoslavnim hrišćanima u Bosni i Hercegovini i ovdje, u Mostaru, i svim ljudima dobre volje je poruka da je naš Bog, naš spasitelj, Isus Hristos, takav Bog koji želi da se svi ljudi spasu i da budu živi i da žive vječno”, kazao je vladika Grigorije za Anadolu Agency (AA).

Pozvao je sve vjernike i svekoliku javnost na zajedništvo i razumijevanje, te iskazao radost što je večernjoj uskrsnoj liturgiji u Mostaru prisustvovao i gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru fra Iko Skoko.

“Odlična nam je suradnja i imamo ljudsko razumijevanje, ali imamo i to razumijevanje na bazi vjere. I jedni i drugi i treći vjerujemo da je Bog svedržitelj i da Bog sve vidi i da sve voli i da svima želi dobro. To je osnova i temelj sa kojeg svi polazimo”, naglasio je vladika Grigorije.

Čestitavši svim vjernicima Uskrs, poželio je mir i zajedništvo svega naroda, te podsjetio da je, prema vjerskim predajama, svaka osoba dijete Božije.

“Islamska zajednica, Rimokatolička crkva i mi, pravoslavni, vjerujemo da je jedan Bog, a imamo te različitosti koje su u nekim nijansama i koje svakako mogu da budu naše bogatstvo, a ne naša nevolja i naš problem”, poručio je vladika Grigorije iz Mostara.