banja luka

Vladika Jefrem služio Vaskršnju liturgiju: Nema ljepše zemlje i boljeg naroda

vaskrs jefrem1

On je današnji praznik Vaskrs čestitao svim vjernicima kao i onima koji su se, kako je rekao, sticajem okolnosti privremeno našli izvan otadžbine

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem poručio je vjernicima okupljenima u ponoć na Vaskršnjoj liturgiji u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci da nema ljepše zemlje i boljeg naroda nego na ovim prostorima.

Vladika Jefrem je istakao da se Republika Srpska mora voljeti, obraditi, urediti i izgraditi, jer može dati sve ono što je neophodno za egzistenciju.

On je današnji praznik Vaskrs čestitao svim vjernicima kao i onima koji su se, kako je rekao, sticajem okolnosti privremeno našli izvan otadžbine.

“Sve ih molim da njihov odlazak zaista bude privremen i da se vrate u svoju otadžbinu, jer nema ljepše zemlje i boljeg naroda, ljepših običaja i dublje duhovne kulture nego na ovim prostorima”, poručio je episkop banjalučki Jefrem.

Nakon molitvenog dijela, pročitana je poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, a zatim je uslijedilo pričešće vjernika.

Vaskršnjoj liturgiji prisustvovao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, te mnogobrojni vjernici.