Vlasnica hotela “Dalas” u Janji dala izjavu bijeljinskoj policiji

dalas-janja

Vlasnica hotela “Dalas” u Janji kod Bijeljine Gabrijela Petrović dala je danas izjavu policiji, koja je nedavno u tom ugostitetljskom objektu pronašla veću količinu pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija koje su bile međusobno povezane i pripremljene za uništenje navedenog objekta.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina su naveli da je istraga o tom slučaju još u toku.

Advokat Mirko Blagojević negairao je da je njegova klijentica, vlasnica „Dalasa“, bila u bjekstvu, ističući da je došla u Janju prvim letom iz Holandije.

Kazao je da Petrović ništa ne zna o pronađenim zapaljivim tečnostima u njenom objektu koji je bio zatvoren.

Petrović se ranije zvala Mirsada Pobrkić.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUPRS-a, u saradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu, izvršili su pretres hotela “Dalas“ 30. oktobra, nakon što su došli do operativnih saznanja da na području koje pokriva CJB Bijeljina može doći, kako je saopćeno tada, do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

Naveli su da je zahvaljujući brzom, operativnom i upornom radu policije spriječeno izvršenje krivičnog djela koje je moglo imati katastrofalne posljedice po ljudske živote i imovinu građana.

Preduzimanje svih mjera i radnji vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini.