BiH

Bosanska gradiška

Vlasnica imanja u BiH u poljskom WC-u otkrila arsenal oružja, policija otkrila kome pripada

27/10/2021
Foto: Ilustracija/Pixabay

Policiji nije dugo trebalo da operativnim radom dođe do osumnjičenog za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija

Kada je vlasnica obilazila svoje imanje u Trošeljima, kod Bosanske Gradiške, ostala je zatečena jer je u poljskom WC-u pronašla veliku količinu naoružanja, za koje je policija istragom utvrdila da pripada njenom komšiji Marku V. (22), pišu Nezavisne.

Sve se desilo 23. oktobra, kada je, kako saznajemo, po dolasku iz inostranstva žena na svom imanju pronašla više pušaka i pištolja, kao i veliku količinu municije te je, šokirana, odmah alarmirala policiju.

Policiji nije dugo trebalo da operativnim radom dođe do osumnjičenog za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Radi se, kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, o njenom mladom komšiji koji je i priznao istražiocima da je naoružanje sakrio u komšijski poljski WC.

“Pravdao se da je strastveni zaljubljenik u oružje, a tokom pretresa njegovih prostorija policija je pronašla još oružja, ali je za njega imao dozvole, dok je ono za šta nije imao dozvolu sakrio na imanje komšija”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Također saznajemo da mladić nije odranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela.

Nezvanično saznajemo da su u poljskom WC-u pronađene tri puške, takozvani krateži, kao i jedna vojna automatska puška.

Osim toga, nađena su tri različita pištolja, kao i jedna bomba, a takođe i ukupno 1.250 metaka različitog kalibra.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Gradiška, policijski službenici su u ponedjeljak identifikovali i uhapsili M.V. iz Bosanske Gradiške zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Naime, 23. oktobra Policijskoj stanici Nova Topola prijavljeno je da se na privatnom posjedu u mjestu Trošelji, grad Bosanska Gradiška, nalazi veća količina vojnog naoružanja: vojne puške, municija, minsko-eksplozivna sredstva. Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je navedeno vojno oružje vlasništvo M.V. iz Bosanske Gradiške”, naveli su iz policije.

Dodaju da je o svemu upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se protiv M.V. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.