Vlasnici uništenih kuća u poplavama blokirali zgradu Općine Maglaj (FOTO)

BiH

maglaj
Foto: Maglaj.info

Mještani iz maglajskog naselja Kosova blokirali su jutros zgradu Općine Maglaj zbog toga što, kako tvrde, ništa nije urađeno na na obnovi kuća koje su stradale u poplavama.

Mještani su izgubili strpljenje i nezadovoljni su ovakvim slijedom događaja jer već dvije godine bez krova nad glavom slušaju obećanja o skorašnjoj isplati sredstva za izgradnju novih kuća.

6288.c5dcee91

Vlasnicima 17 uništenih objekata do sada su isplaćena sredstva u iznosu od po 10.000 KM koja je osigurala Vlada ZDK, a mještani istrajavaju u svojim zahtjevima da im što prije budu isplaćena preostala sredstva u iznosu od po 25.000 KM.

– Mještani će ovog puta definitivno istrajavati u svojim zahtjevima. Oni su na izmaku strpljenja i ja ih u potpunosti razumijem. Oni su sada sve svoje zahtjeve stavili u jednu riječ, a to je istina. Dosta im je bilo laži, prevara i lažnih obećanja, izjavio je za maglajinfo.com Enes Sejmenović, predsjednik Mjesne zajednice Kosova.

blokada

U obnovu Maglaja do sada je uloženo više miliona KM od brojnih institucija i humanitarnih organizacija širom svijeta, a samo mali dio  sredatava su usmjerena na rješavanje problema mještana Kosove.