Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Vlasnik FIS-a Pero Gudelj ranjen u glavu!

10/08/2015

Danas nešto prije 13 sati u bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Bili primljen je poznati bosanskohercegovački biznismen i vlasnik poslovno-trgovačkog centra “FIS” Pero Gudelj sa prostrelnom ranom na glavi.

Gudelj je, naime, pronađen sa prostrijelnom rani na glavi na lokalnom putu Krčevnine, nedaleko od FIS-a.

[pull_quote_right]Vlasnik je trgovačkog lanca FIS koji je na području Viteza, među prvima, pokrenuo privrednu revoluciju[/pull_quote_right]

Prema riječima direktora bolnice doktora Velimira Valjana, Gudelj je bio pri svijesti kada je primljen ali zbog težine povrede morao je biti uspavan. Kako je kazao, Gudelj se trenutno nalazi na putu za naurohirurgiju u sarajevskoj bolnici.

– O njegovom zdravstvenom stanju znat će se više u narednim satima – rekla je za Fenu Muamera Šehić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Mada nije potvrdila, doznaje se da je riječ o Peri Gudelju, vlasniku trgovačkog lanca FIS Vitez.

Prema saznanjima, on je ranjen danas iz vatrenog oružja.

Pero Gudelj rođen je 26. maja 1955. godine u selu Gornja Večerska u Vitezu.

Vlasnik je trgovačkog lanca FIS koji je na području Viteza, među prvima, pokrenuo privrednu revoluciju.

Kompanija danas zapošljava 3.000 radnika i ima 15 prodajnih centara širom Bosne i Hercegovine.

Osim trgovine koja donosi glavninu prihoda, FIS ima i vlastitu proizvodnju i, između ostalog, proizvodi namještaj od drveta od čijeg se otpada pravi pelet za grijanje, a tu je i tekstilna proizvodnja.

Pero Gudelj je osnivač, jedini vlasnik i glavni direktor kompanije FIS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.