Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Histerija na društvenim mrežama

Vlasnik lanca pekara Manja svojim stavom o Karadžiću i Mladiću naljutio Sarajlije (FOTO)

pekara Manja
FOTO: Ilustracija

Odgovornim u pekari Manja smo poslali upit u vezi sa ovom situacijom, a dobili smo odgovor da večeras neće davati izjave zbog medijske prašine koja se podigla

Saša Trivić, vlasnik “Krajina klasa”, te lanca pekara Manja, u kojima Sarajlije svakodnevno kupuju pekarske proizvode, a koji se mogu naći i na policama tržnih centara Bingo i Mercator, izazvao je buru reakcija na društvenim mrežama.

A sve nakon što su isplivali njegovi komentari u vezi osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, ali i Ratka Mladića.

Facebook je preplavljen pozivima na bojkot njegovih pekara.

Oni najglasniji pitaju javno Trivića kako može voljeti ratne zločince i to javno prezentirati, istovremeno uzimajući novac koji mu Sarajlije ostavljaju budući da ima pekare na Otoci, u Hrasnom, Vogošći, Čengić Vili, Koševu..

“Nećete me natjerati da branim Karadžića (imam lične razloge) ali da mi kažete da sam genocidan ili da živim u genocidnoj tvorevini a da vam ne kažem mrš ne ide bre”.

Na Twitteru je Trivić podijelio fotografiju ratnog zločinca Ratka Mladića uz opis “Jedan jedini”, a “najavio” je i “prelazak iz komunista u četnike” zbog “sarajevskih Srebrenica”.

trivic_srebrenica_twitter

U međuvremenu, na zvaničnoj Facebook stranici pekare Manja, kao odgovor na upit o komentarima Trivića, napisali su da će isti biti “sankcionisan”, nazvavši ga “zamjenikom direktora”.

Odgovornim u pekari Manja smo poslali upit u vezi sa ovom situacijom, a ovo smo dobili kao odgovor:

“Poštovani, večeras nećemo davati izjave zbog medijske prašine koja se trenutno podigla”.

“Za 4 godine u ratu, ni jednog četnika nisam vidio. Očito da su postali neka nadprirodna bića jer se pojavljuju od Višegrada do Novog Zelanda. De majstori malo protrljajte oči”, poručio je na Twitteru Saša Trivić.