BiH

općina centar

Vlasnik uklonio sporni objekt iz ulice Maršala Tita u Sarajevu

25/08/2021

Prethodno je Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo pravnoj osobi "Omar&Enes Comemerce" izdala odobrenje za privremeno zauzimanje javne površine

Nakon što je općinski inspektor uručio zaključak o dozvoli izvršenja vlasnik je danas uklonio objekt iz ulice Maršala Tita u Sarajevu.

Prethodno je Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo pravnoj osobi “Omar&Enes Comemerce” izdala odobrenje za privremeno zauzimanje javne površine.

Prema idejnom rješenju na predmetnom lokalitetu je planirano postavljanje drvene kućice, ali objekat postavljen na terenu nije odgovarao izdatoj dozvoli, zbog čega je Općina Centar pokrenula inspekcijski nadzor.

Utvrđeno je da objekat nije izveden u skladu s izdatim rješenjem i izvještajem urbaniste, te je inspektor, s obzirom i na opravdane reakcije javnosti, donio rješenje kojim je investitoru naloženo da ukloni objekt, saopćeno je iz Općine Centar.

Podsjećamo, vlasnik objekta je sarajevski inovator Enes Hodžić koji je kućicu namjenio za prodaju “originalnih sarajevskih suvenira” poput priglavaka iz Lukomira sa Bjelašnice na kojima bi bilo izvezeno “Sarajevo”.

Hodžić je potvrdio da je kućicu uklonio vlastitim sredstvima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.