BiH

Nebojša Vukanović

“Vlast RS žandarmerijom plaši narod, a NATO im na Manjači”

24/09/2019
Foto: RTRS

Vukanović dodaje da je u policiju RS uloženo desetine miliona KM, a nijedan korumpirani političar, sudija ili druga javna ličnost nije završila iza rešetaka

Poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Nebojša Vukanović rekao je da vlast u RS pokušava žandarmerijom da “zamaže oči” javnosti, nakon što su odustali od rezervnog sastava policije.

– Rezervnog sastava policije nema, a vlast u RS kako to ne bi prikazala kao kapitulaciju, onda je jednicama za podršku promijenila naziv u žandarmeriju. Kupili su im i nove uniforme, što im dobro dođe da se neko ‘masno ugradi’ u taj tender. I s druge strane, mažu narodu oči da je RS jaka i snažna i da ima najbolje snage policije – ustvrdio je on.

Vukanović dodaje da je u policiju RS uloženo desetine miliona KM, a nijedan korumpirani političar, sudija ili druga javna ličnost nije završila iza rešetaka.

– Šta će nama hiljade obučenih policajaca s ko zna kakvom opremom, ako oni služe za hapšenje žena na pijaci, koje prodaju cigarete bez akcizne markice. Policija treba da hapsi krupne kriminalce i mafijaše, koji su razorili RS, a ne da izvodi predstave za narod – ustvrdio je.

Foto: RTRS

Istakao je i da vlast, postrojavanjem jednice žandarmerije pri MUPRS-a, na jedna način želi i da zastraši narod od bilo kakvog bunta.

– Pokazuju time da je MUPRS-a spreman da razbije bilo kakve demonstracije, kao što je to radio prošle godine – kazao je Vukanović.

Podsjetio je da je prošle godine u ovo vrijeme lider SNSD-a Milorad Dodik govorio kako će okupiti 30.000 ljudi da zaustavi vojne vježbe NATO-a na Manjači, jer će se tamo koristiti osiromašeni uranijum te optuživao predstavnike RS u institucijama BiH da su izdajnici i NATO sluge, koje dozvoljavaju te vojne vježbe.

– Očekivao sam da te jedinice žandarmerije, zajedno s predstavnicima SNSD-a i Miloradom Dodikom, umjesto današnjeg postrojavanja, odu na Manjaču i da blokiraju NATO snage, te da spriječe vojne vježbe…- ustvrdio je Vukanović.

Svečanim postrojavanjem jedinice žandarmerije u Centru za obuku u Zalužanima kod Banje Luke, zvanično je danas predstavljena nova organizaciona jedinica MUPRS-a.

Formiranje žandarmerije uslijedilo je u okviru reorganizacije interventnih snaga MUP-a radi, kako je rečeno, bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove s kojima se suočava RS, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata.

Promociji prisustvuju ministar unutrašnjh poslova Dragan Lukač i direktor Policije Darko Ćulum, kao i član Predsjendništva BiH Milorad Dodik te zvaničnici entiteta predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.