BiH

BIHAMK

Voda i dalje na cestama, uz riječne tokove i na planinskim prevojima smanjena vidljivost

16/05/2019

Nakon povlačenja vode sa kolovoza normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu M-14 Bosanska Kostajnica - Bosanska Dubica

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i preko planinskih prevoja, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, saopštili su u četvrtak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon povlačenja vode sa kolovoza normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu M-14 Bosanska Kostajnica – Bosanska Dubica na izlazu iz Bosanske Kostajnice, dok se u mjestu Špilja saobraća usporeno, jer još uvijek ima vode na kolovozu.

Kolovoz je na ostalim putevima u BiH mjestimično mokar ili vlažan, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Stoga savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik – Orašje, gdje se također saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u četvrtak ujutru nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključuju iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.