Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Usljed kišnih padavina

Voda za piće mora se prokuhavati u općinama u SBK i USK

voda1144

Zbog obilnih kišnih padavine došlo je do povećane zamućenosti vode na svim izvorištima koja su u funkciji vodosnabdijevanja grada Bihaća, te se potrošačima preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za pić

Zbog zamućenosti uzrokovane usljed kišnih padavina u proteklom periodu voda ili nije za piće ili se prije upotrebe mora prokuhavati u više općina na području Srednjobosanskog i Unsko-sanskog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

Voda sa izvorišta Kruščica, u općini Bugojno i dalje nije za piće, te se potrošačima preporučuje prokuhavanje iste.

Usljed obilnih kišnih padavina došlo je do zamučivanja izvorišta “Ilidža“ u općini Vitez, pa se potrošačima i dalje preporučuje prokuhavanje iste.

Zbog obilnih kišnih padavine došlo je do povećane zamućenosti vode na svim izvorištima koja su u funkciji vodosnabdijevanja grada Bihaća, te se potrošačima preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

Voda sa izvorišta Stovrela, u gradu Cazinu ne može se koristiti za piće, a sa ostalih izvorišta obavezno je prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

Zbog padavina koje su prouzrokovale zamućenje vode u općini Bosanski Petrovac korisnicima se preporučuje prokuhavanje prije upotrebe za piće.

Također, zbog padavina koje su prouzrokovale zamućenje vode u općini Ključ korisnicima se preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.