Vodosnabdijevanje Sarajeva postepeno se normalizuje

voda-nestasica

Vodosnabdijevanje Sarajeva u dnevnim satima se postepeno normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode u zonama.

Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

Mobilni tim će i u toku današnjeg dana pratiti stanje s akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje i ako dođe do eventualnih promjena u pogledu vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo blagovremeno informisati javnost i medije.

U toku noćnih sati, od 24.00 do 05.00 sati, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas od 09.00 do 16.00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u ulicama: Trebevička, Zenik, Bare Kod Stupa, Gorica, Tepebašina, Budakovići, Kartal, Mehmedagina, Patriotske Lige, Trebinjska, Muhameda Efendije Pandže, Dejniza Bikića, Faletići, Krka, Iza Hrida, Brusulje.