Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vodosnabdijevanje u Sarajevu i dalje otežano

voda sarajevo

Vodosnabdijevanje u Sarajevu u dnevnim satima postepeno se normalizira u smislu smanjene potrošnje vode u zonama. Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina – saopćeno je danas iz kantonalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Danas će u pojedinim dijelovima grada – u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, doći do poremećaja u vodosnabdijevanju u vremenu od 11 do 15 sati.

To podrazumijeva da će tada na pojedinim lokalitetima, na nekim spratovima zgrada i u određenim visinskim dijelovima, biti prekida vodosnabdijevanja.

Mobilni tim će i u toku današnjeg dana pratiti stanje na akumulacijama, u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje te ako dođe do eventualnih promjena u pogledu vodosnabdijevanja u Kantonu Sarajevo, blagovremeno informirati javnost i medije.

U toku noćnih sati, od 23 do 6 ujutro, isporuka vode je pod smanjenim pritiskom u dijelovima grada: potez od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

Zbog popravki kvarova na vodovodnoj mreži, danas od 9 do 16 sati će biti poremećeno vodosnabdijevanje u ulicama: Ejuba Ademovića, Komatin, Kasima Hadžića, Viteška, Bana Borića, Ahatovićka, Rogina, Sedrenik, Baščaršija, Bulevar Meše Selimovića, Novopazarska, Trg Solidarnosti, Ćamila Sijarića, Gornji Velešići, Asima Ferhatovića, Patriotske Lige, Branislava Nušića, Aleja Bosne Srebrene, Senada Ćolića, Gaj Brdo, Tukovi, Tuzlanska.

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija apeliraju na potrošače da vodu koriste što racionalnije radi osiguranja dovoljnih količina u rezervoarskim prostorima i kako bi se održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje.

Također, mole potrošače u Kantonu Sarajevo za razumijevanje.