Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vodostaj Une raste, proglašene mjere odbrane od poplava

vodostaj

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo donio je večeras, nakon sjednice opštinskog štaba Civilne zaštite, odluku o proglašenju redovnih mjera odbrane od poplava zbog kontinuiranog porasta vodostaja rijeke Une i nove opasnosti od poplave.
“Sve jedinice civilne zaštite, komunalnog preduzeća i vatrogasna jedinica stavljeni u stanje pripravnosti”, navodi se u saopštenju Opštinske službe za odnose s javnošću.

U saopštenju se navodi da je vodostaj Une u 19:00 sati iznosio 374 centimetra, a s obzirom na tendenciju porasta očekuje se da bi vodostaj Une kod Kostajnice ujutro mogo biti 400 centimetara.

Nakon naglog topljenja snijega mjere redovne odbrane od poplava bile su proglašene u četvrtak, 14. decembra kad je vodostaj bio na koti 344 centimetra.

Već 15. decembra vodostaj je bio u značajnom opadanju pa je donijeta odluka o ukidanju ovih mjera, ali nakon obilnih padavina protekle noći i rasta vodostaja rijeka Sana i Una, bilo je neophodno da se večeras opet proglase mjere redovne odbrane od poplave, javlja Srna.