Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sdp bih

Vojin Mijatović kandidat za člana Predsjedništva BiH

vojin-mijatovic-fena

Mijatović, rekao je, čvrsto vjeruje u građanski, multietnički karakter Bosne i Hercegovine

Vojin Mijatović izborni je kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS), saopćeno je na pres-konferenciji ove partije u Sarajevu.

Mijatović je izjavio da SDP i time pokazuje da želi biti partija čitave Bosne i Hercegovine, što očituje i kandidatura njegovog stranačkog kolege Denisa Bećirovića, uime Pokreta za Državu, za člana državnog predsjedništva iz Federacije BiH.

Mijatović, rekao je, čvrsto vjeruje u građanski, multietnički karakter Bosne i Hercegovine.

Na pres-konferenciji je podsjetio da 19. jula ističe rok za registraciju birača u odsustvu pred ovogodišnje oktobarske opće izbore u BiH. Njih je pozvao da učine samo dvije stvari – registruju se i glasaju – za Bosnu i Hercegovinu. Više od 500.000 Bosanaca i Hercegovaca žive van BiH, a imaju adresu u RS-u, dodao je Mijatović.

On podsjeća da je SDP najavio širenje u Trebinju, pa je na ovoj pres-konferenciji predstavljen Milorad Klimović iz tog grada u Republici Srpskoj kao novi član SDP-a.

Klimović će ovih dana dobiti zadaću da pokrene organizaciju SDP-a u Trebinju, najavio je na pres-konferenciji lider stranke Nermin Nikšić najavljujući, kao i Mijatović, skore aktivnosti na organizacionom djelovanju u još jednom gradu Republike Srpske, Bijeljini.

Mijatović je vlastitu kandidaturu za člana državnog predsjedništva iz tog entiteta prokomentirao riječima: “Došlo je vrijeme da Bosanci i Hercegovci glasaju za Bosnu i Hercegovinu”.

Lider Nermin Nikšić također je kazao da SDP želi i dalje biti partija cijele BiH.

– Konačno smatramo da u RS-u trebamo građanima BiH iz dijaspore ponuditi građanski izbor i kandidata koji je spreman zagovarati BiH – kazao je predsjednik SDP-a.