Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vojni orkestri iz UK i BiH sviraju za Tuzlake, Mostarce i Banjalučane

vojni orkestar344

Vojni orkestar Oružanih snaga BiH i vojni orkestar Kraljevske pukovnije zračnih snaga (The Band of The Royal Air Force Regiment) iz Ujedinjenog Kraljevstva počastit će građane Tuzle, Mostara i Banjaluke serijom koncerata.

Publika će imati priliku čuti kako u izvedbi vojnog orkestra zvuče najslušaniji pop hitovi današnjice. Ulaz za sve zainteresovane je slobodan.

Prvi koncert će biti održan u petak, 24. marta u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Publika će imati priliku uživati u različitim stilovima muzike od vojnih marševa, tradicionalne klasične muzike obje zemlje, do filmske muzike kao i najvećih pop hitova.

Pod dirigentskom palicom pukovnika Tomislava Sušca (OS BiH) i poručnika Toma Rodda (UK) vojni orkestri izvest će Oscarom nagrađenu kompoziciju “Can You Feel the Love Tonight” iz filma “The Lion King”, kao i kompoziciju Zlatnim globusom nagrađene mini- serije “Band of Brothers”. Pored filmske muzike, orkestri će izvesti i hitove dvojice najvećih tekstopisaca, producenata i izvođača današnjice Justina Timberlakea i Pharrella Williamsa.

Nakon Tuzle koncerti će biti održani u Banjaluci 25. marta u KC Banski dvor, a dan poslije i u Mostaru, 26. marta u Mepas Mallu.

Koncerte organizuju Ministarstvo odbrane BiH, Oružane snage BiH i Ured vojnog atašea Britanske ambasade u BiH kao rezultat višegodišnje uspješne bilateralne vojne saradnje. Ovom saradnjom do sada su organizovani mnogobrojni nastupi, studijske posjete, obuke u muziciranju i marširanju, zajedničko snimanje, te šira saradnja i sa drugim vojnim orkestrima u regiji, saopćili su organizatori.