Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Direktor autocesta fbih

Voloder se oglasio nakon tvrdnji da je nudio novac potencijalnim “preletačima”

parlament fbih sda
Foto: Fena/Arhiv

Dodaje da je, kao direktor javnog preduzeća, svjestan uloge i značaja funkcije koju obnaša, a time i odgovornosti koju ima, tako da se ne bavi dnevnom politikom niti utiče na dnevnopolitička zbivanja

Direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder demantirao je navode predsjednika Naroda i Pravde (NiP) Elmedina Konakovića iznesene danas na pres-konferenciji povodom imenovanja nove Vlade Federacije BiH.

– Danas je na pres-konferenciji povodom imenovanja nove Vlade FBiH Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a i ministar, iznio optužbe na račun mene koje odbacujem, jer su predmet ili fikcije ili malicioznosti navedene osobe. Ja nikada nisam obećao dati bilo kakav novac ili dar bilo kom pojedincu ili stranci – navodi Voloder u demantiju.

Dodaje da je, kao direktor javnog preduzeća, svjestan uloge i značaja funkcije koju obnaša, a time i odgovornosti koju ima, tako da se ne bavi dnevnom politikom niti utiče na dnevnopolitička zbivanja.

– I ja sam čuo priče po gradu da se upravo takozvana Trojka bavila onim što meni spočitava i kupovala zastupnike, a sada druge, bez bilo kakvog dokaza, optužuju za radnje kojima se oni bave. Imam dovoljno životnog iskustva, privatnog i poslovnog uspjeha i nikada sebi ne bih dozvolio da na takav način utičem na bilo čiji stav i činim potencijalno krivično djelo. Nije prvi put da je Konaković izjavio neistinu i klevetničke navode upućene i meni i drugima – navodi Voloder.

U demantiju također stoji kako nije primjereno jednom državnom ministru koji nas predstavlja u svijetu “da se služi dnevnopolitičkim podvalama i lažima, a navedeno ponašanje je i sa ljudske strane sramotno”.

– Imam časnu porodicu i u privatnom i poslovnom životu nemam niti jednu mrlju i nemam razloga ni potrebe da se bavim bilo čime što ne priliči normalnom čovjeku – navodi se u Voloderovom demantiju.