BiH

Banja Luka

Vozači kamiona oštetili preduzeće za više od 100.000 KM

03/12/2019

Sve je otkriveno kada je pumpa preduzeću dostavila izvještaj na osnovu kojeg je utvrđeno da je pričinjena šteta u pomenutom iznosu

Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv vozača kamiona R.Ž., D.L. i D.J. zbog sumnje da su oštetili preduzeće “Transkontor” iz Banjaluke za više od 100.000 KM.

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju uhapšeni su radnici preduzeću “Transkontor” , Ranko Ž. (59) Dejan L. (40) iz Banjaluke i Drago J. (59) iz Šipova.

Nezvanično se saznaje da su točili gorivo u kamione preduzeća, a nisu prikazivali fiskalne račune.

Sve je otkriveno kada je pumpa preduzeću dostavila izvještaj na osnovu kojeg je utvrđeno da je pričinjena šteta u pomenutom iznosu.

Oni se sumnjiče da su poćinili krivična djela “Pronevjera” i “Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje”.

“Navedena lica se sumnjiče da su kao zaposleni u pravnom licu neistinito prikazavali stanje i kretanje sredstava, te određen broj fiskalnih računa nisu prikazivali ni dostavljali u blagajnu preduzeća. Na ovaj način pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 101.415 KM, za koliko je i pričinjena materijalna šteta pravnom licu”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Komentari

Autor: Nezavisne novine

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.