Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Vozači kamiona oštetili preduzeće za više od 100.000 KM

kamioni3 (1)

Sve je otkriveno kada je pumpa preduzeću dostavila izvještaj na osnovu kojeg je utvrđeno da je pričinjena šteta u pomenutom iznosu

Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv vozača kamiona R.Ž., D.L. i D.J. zbog sumnje da su oštetili preduzeće “Transkontor” iz Banjaluke za više od 100.000 KM.

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju uhapšeni su radnici preduzeću “Transkontor” , Ranko Ž. (59) Dejan L. (40) iz Banjaluke i Drago J. (59) iz Šipova.

Nezvanično se saznaje da su točili gorivo u kamione preduzeća, a nisu prikazivali fiskalne račune.

Sve je otkriveno kada je pumpa preduzeću dostavila izvještaj na osnovu kojeg je utvrđeno da je pričinjena šteta u pomenutom iznosu.

Oni se sumnjiče da su poćinili krivična djela “Pronevjera” i “Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje”.

“Navedena lica se sumnjiče da su kao zaposleni u pravnom licu neistinito prikazavali stanje i kretanje sredstava, te određen broj fiskalnih računa nisu prikazivali ni dostavljali u blagajnu preduzeća. Na ovaj način pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 101.415 KM, za koliko je i pričinjena materijalna šteta pravnom licu”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.