Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozači, oprez kroz Posavinu i preko Romanije

saobracajna-policija-sarajevo-kontrola

Saobraćaj se jutros na putevima u BiH odvija bez zastoja, a zbog mokrog kolovoza na području Posavine i Romanije vozačima se savjetuje oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na auto-putevima Banja Luka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po pretežno suvim kolovozima.

Petlja “Mahovljani” zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, a vozačima se preporučuje da koriste petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banja Luka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor , te na regionalnom putu Prnjavor-Stanari kod Prnjavorske petlje.

Zbog radova na magistralnom putu Brčko-Bijeljina od 7.00 do 17.00 sati, saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice, pa se vozačima savjetuje da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminerskih radova aktuelne su na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj u blizini naselja Rječica Donja.

Na području FBiH zbog deminiranja terena moguće su povremene obustave saobraćaja na magistralnom putu Ripač-Vrtoče.

Sanacioni radovi aktuelni su na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica u blizini tunela Igman i Zenica Jug-Kakanj u mjestu Donji Tičići, te na magistralnim putnim pravcima Tuzla-Priboj, Tuzla-Kalesija, Bugojno-Kupres, Bihać-Izačić i Jablanica-Mostar.