BiH

BIHAMK

Vozači, oprez: Odroni na pojedinim putevima u BiH

28/02/2021
Ilustracija

Podsjećaju da su u toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima

U Bosni i Hercegovini u nedjelju ujutro saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju, javlja Anadolu Agency (AA).

“Slabije magle ima na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, navode iz BIHAMK-a.

Podsjećaju da su u toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima, a da se u noćnim satima od 23 do 4.30 saobraćaj na ovoj dionici obustavlja.

Iz BIHAMK-a navode da zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

“Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno”, navodi se u izvještaju o stanju na cestama.

Dodaje se da se radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Osim toga usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Kaonik.

Prema podacima BIHAMK-a na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.