BiH

stanje na putevima

Vozači oprez: Ugaženi snijeg na pojedinim putnim pravcima

06/04/2021

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na GP Izačić zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila

Ugaženog snijega na kolovozu mjestimično ima u višim predjelima zapadne Bosne. Izdvajamo putne pravce: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Glamoč-Mlinište i Bugojno-Kupres-Šuica. I u ostalim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, javljaju iz Bihamka.

Borija-Teslic😁

Posted by BHTruck on Tuesday, April 6, 2021

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom,uz regulaciju semaforima. Od 23:00 do 04:30 sati, saobraćaj se kroz tunel obustavlja.

Oprez na cestama BiH!

Posted by BHTruck on Tuesday, April 6, 2021

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na GP Izačić zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.