Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozači oprez zbog niskih temperatura i moguće poledice

BiH

poledica-na-putu

Niske temperature i vlažan kolovoz pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja skreće se na puteve u planinskim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

U kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle, a izdvajamo magistralne puteve: M-16.4 Novi Travnik-Nević Polje, M-16 Kupres-Šujica, M-17 Doboj-Maglaj i M-17 Karuše-Tešanj. Skreće se pažnja i na učestale odrone, te se apeluje na vozače da voze opreznije i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Mole se vozači da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog radova na sanaciji mosta na magistralnom putu M-6.1 Mostar-Gnojnice, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.