Vozači se pozivaju na opreznu vožnju

saobracaj kisa222

Zbog kiše koja pada ili je padala u većem dijelu naše zemlje, ovoga jutra saobraća se sporije po pretežno mokrom i klizavom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozači se upozoravaju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Iz BiHAMMK-a mole za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima preporučujemo korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo dionice: Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog održavanja automobilske trke na području Crne Gore, danas u vremenu od 11 do 15 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na graničnom prelazu Zupci-Sitnica.