BiH

Stanje na putevima

Vozačima se savjetuje oprez zbog smanjene vidljivosti uzrokovane maglom

27/11/2019

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle, a izdvajaju se autoput A-1 Zenica-Sarajevo, kao i putevi na području Sarajeva, Trnova, Tomislavgrada, Livna, Glamoča i Bosanskog Grahova, javlja Anadolu Agency (AA).

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 07 do 16 sati, na putnom pravcu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Kladanj-Stupari (u mjestu Stanovi).

Iz BiHAMK-a su podsjetili da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.