Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

U većem dijelu BiH vlažan ili mokar kolovoz, učestali odroni

11/01/2018

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je vlažan ili mokar kolovoz, a na brojnim dionicama učestali su odroni.

Zbog magle ili niske oblačnosti vidljivost je smanjena na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima. Izdvajaju se pojedine dionice uz rijeke: Savu, Lašvu i Bosnu, kao i područje Rostova (M-16.4 Novi Travnik-Bugojno), gdje je vidljivost smanjena na 50 metara.

Iz IC BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Najavljen je početak radova na polaganju kablova na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica (tunel Lendava-motel Lendava). Mehanizacija će zauzeti jednu traku, tako da će vozila saobraćati usporeno. Danas počinju radovi na deminiranju terena na magistralnom putu M-18 kod mjesta Olovske Luke, zbog čega se od 08.00 do 15.00 sati mogu očekivati povremene obustave saobraćaja.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Brdo se srušilo na magistralni put

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.