Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Vraća nam se “pravo ljeto”, temperature će narasti čak do 37 stepeni

vrucina vrijeme ljeto toplotni val (3)

Najveće temperature se očekuju u četvrtak na jugu zemlje

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme. Vjetar slab, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 29 do 34 stepeni.

U utorak će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U srijedu se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U četvrtak prije podne će biti pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima jači pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni i to uglavnom na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C.

U petak će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni oblačnije prije podne, sunčanije u drugoj polovini dana. U jutarnjim satima po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C.