Prijedor

“Vračara” prevarila ženu, uzela joj zlatni nakit i 200 maraka

gatara vracara pixabay

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će protiv A.B. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo

Prijedorska policija uhapsila je A.B. iz Zenice, osumnjičenu da je “vračanjem” od Prijedorčanke uzela novac i zlatni nakit.

Naime, ona je Prijedorčanku prevarila u njenoj kući gdje joj je obećala “gatanje” ali je nakon “seanse” Prijedorčanka ostala bez zlata i 200 maraka, pišu Nezavisne novine.

Policijskoj upravi Prijedor juče je osoba iz Prijedora i prijavila da je dana 20. decembra prevarena od strane nepoznate ženske osobe kojoj je usljed obmanjivanja dala zlatni nakit i novac.

“Postupajući po prijavi policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela prevara može dovesti A.B. iz Zenice, koja je istog dana pronađena i lišena slobode. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičena u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi na adresi stanovanja oštećenog lica, za lažno obećanje vračanja od oštećene uzela novac i zlatni nakit”, navode iz Policijske uprave Prijedor.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će protiv A.B. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

“Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim oobama koje u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi daju lažna obećanja, i da u slučaju da budu meta ovakvih prevarnih radnji isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122”, navode iz policije.