Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vreće sa glasačkim listićima iz Srebrenice u 19 sati u Sarajevu

Izbori u Srebrenici – Svih 27 biračkih mjesta otvoreno na vrijeme

Vreće sa glasačkim materijalom iz Srebrenice večeras oko 19 sati će biti dovezene u skladište Centralne izborne komisije BiH (CIK) u Istočnom Sarajevu, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić.

“Danas u 11 sati je preuzet izborni materijal od Općinske izborne komisije Srebrenica, zatim je nastavljen put na preuzimanju materijala u općini Bratunac, Milići, Vlasenica, Šekovići i večeras oko 19 sati taj izborni materijal trebao bi da bude dopremljen u skladište CIK-a”, istakla je Pirić.

Po zaključku Centralne izborne komisije BiH, u Glavnom centru za brojanje glasova u ponedjeljak, 10. oktobra, u 15 sati počet će brojanje glasova sa pet biračkih mjesta iz Srebrenice, i to: 105B002 za načelnika Opštine Srebrenica, 105B003C i 105B012C za Skupštinu opštine Srebrenica, i 105B000 i 105B001 za Skupštinu opštine Srebrenica i načelnika Opštine Srebrenica.

Akreditirani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću moći će prisustvovati brojanju kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu broje se glasovi sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inostranstva, putem mobilnog tima i glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Dodatno se broje glasački listići sa redovnih biračkih mjesta, ali samo po nalogu CIK-a BiH. Brojanje glasačkih listića pristiglih putem pošte je počelo u petak, 6. oktobra.

U periodu od 6. do 10. oktobra izborni materijal sa područja cijele BiH bit će dopremljen u skladište CIK-a u Istočnom Sarajevu.

Lokalni izbori u BiH održani su 2. oktobra.