Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza: Oblačno s kišom, na planinama snijeg

oblacno(15)

U BiH danas će biti prohladno i oblačno vrijeme, povremeno sa kišom, na planinama sa snijegom, uz dnevnu temperaturu vazduha od šest do 11, na jugu oko 15 stepeni Celzijusoviha.

Jutro je prohladno i oblačno sa kišom, a na planinama sa snijegom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS.

Tokom i do kraja dana zadržaće se oblačno vrijeme sa kišom, a u planinama sa snijegom. Jedino na jugu Hercegovine biće suho vrijeme uz promjenjivu oblačnost, ali i vjetrovito.

Vjetar će biti slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeveroistočni. U Hercegovini i na zapadu, poslije podne i u večernjim satima, mogući su i olujni udari vjetra, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U BiH jutros je oblačno, ponegdje i tmurno sa maglom. Mjestimično kiša pada u Krajini i na jugoistoku, a snijeg u višim predjelima.

Temperatura vazduha u 8.00 sati: Bjelašnica minus pet stepeni Celzijusovih, Han Pijesak minus jedan, Čemerno i Kalinovik nula, Sokolac dva, Sarajevo, Gacko, Nevesinje, Mrkonjić Grad i Krupa na Uni četiri, Ribnik, Foča i Srebrenica pet, Tuzla, Zenica, Višegrad, Banjaluka, Novi Grad i Šipovo šest, Prijedor, Zvornik, Srbac, Bijeljina i Doboj sedam, Bileća devet i Trebinje 10, Mostar 11 stepeni Celzijusovih.

Snijega jutros ima na Čemernom devet centimetara, na Han Pijesku četiri i Kalinoviku dva.