Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza za naredne dane

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka, uglavnom, će se kretati između 17 i 23 stepena.

U nedjelju se, prijepodne, očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. U drugoj polovini dana se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Poslijepodne i u noći na ponedjeljak moguće su jake padavine u istočnim, centralnim i sjevernim područjima, gdje je očekivana količina padavina od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, lokalno i do 70 litara. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će između 6 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka, uglavnom, će se kretati između 17 i 22 stepena.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa jakom kišom i pljuskovima. Glavnina padavina očekuje se prijepodne. Očekivana količina padavina u Bosni je, uglavnom, od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini ispod 20 litara. Vjetar će biti slab do umjerne jačine, zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 8 i 13 stepeni, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni.

U utorak se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekivana količina padavine je od 5 do 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar će biti slab do umjerne jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 8 i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 17 i 22 stepena.

U srijedu će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 7 i 12, a na jugu Hercegovine od 12 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretat između 15 i 20, a na jugu Hercegovine od 21 do 25 stepeni, soapćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.