Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza za naredne dane

BiH

Magla u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno s padavinama u Bosni.

Padat će slab snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima Bosne i slaba kiša. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje od 1 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u petak, 11. decembra, prijepodne bit će pretežno oblačno. Od sredine dana se očekuje smanjenje oblačnosti, prvo u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, a poslijepodne i u ostalim područjima. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

U Bosne i Hercegovini u subotu, 12. decembra bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.