FHMZ

Vremenska prognoza za ponedjeljak

ferhadija-setnja-7

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas je ubilo pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U večernjim satima na sjeveroistoku Bosne su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu i sjeveru zemlje do 25, a dnevna od 29 do 35 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Za sutra se prognoziraju relativno povoljne biometeorološke prilike u Bosni i Hercegovini.

Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene tokom prijepodneva.

Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, kada bi uz pojačan osjet sparine, mjestimični pljuskovi mogli pokvariti ugođaj, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka danas u 14 sati: Bjelašnica 16 stepeni, Sokolac 22, Tuzla 24, Ivan Sedlo i Sarajevo 26, Livno 29, Neum i Srebrenica 30, Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Sanski Most i Zvornik 31, Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor i Trebinje 32, Široki Brijeg i Zenica 33, Grude 34, i Mostar 35 stepeni