BiH

FHMZ

Vremenska prognoza za tri naredna dana

18/10/2020

U Sarajevu veći dio dana umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 14 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici, minus četiri, dok je najtoplije bilo u Neumu, 11 stepeni. U Sarajevu su izmjerena četiri stepena, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne može biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17, na jugu do 21 stepen.

U Sarajevu veći dio dana umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 14 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama s maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 11, a najviša dnevna od 13 do 18, na jugu do 22 stepena Celzijusa.

U utorak se očekuje sunčano vrijeme. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a najviša dnevna od 15 do 19, na jugu do 22 stepena.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama magla i niski oblaci. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena Celzijusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.